latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:27 ⇒ 13:28 | Autor: SRNA

"Netačno pisanje Žurnala o sredstvima za izgradnju stanova za izbjegle"

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije saopštio je da je u tekstu portala "Žurnal" iznesen niz tendencioznih, neprovjerenih i netačnih informacija, a koje se odnose na dodatna sredstva za realizaciju projekata izgradnje stanova za izbjegle i raseljene u Brodu i Gradišci.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Republičkog sekretarijata ističu da vrijednost dodatnih sredstava koja su odobrena i ugovorena iznosi ukupno 26.000 KM, odnosno 16.500 KM za Brod i 9.500 KM za Gradišku, a ne 90.000 KM, kako je navedeno u tekstu Žurnala.

U saopštenju se navodi da su ova sredstva odobrena zbog nepredviđenih okolnosti na gradilištima, a ne "loših projekata", kako piše u tekstu "Aćićeva ruka ponovo u budžetu: novih 90.000 KM za popravke loših projekata".

- Sve procedure javnih nabavki sprovedene su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, a svi ugovori za izgradnju navedenih objekata, kao i za izvođenje dodatnih/nepredviđenih radova, prošli su procedure davanja saglasnosti i odobrenja svih partnera u projektu, odnosno potpisnika ugovora /Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fonda za povratak BiH/, Nadzornog organa i Razvojne banke Savjeta Evrope, te su bilo kakve nepravilnosti u sprovođenju javnih nabavki isključene - navodi se u saopštenju.

Iz Republičkog sekretarijata su pozvali urednike i zaposlene u Žurnalu da ih ubuduće, prije objavljivanja ovakvih ili sličnih tekstova, kontaktiraju da bi dobili tačne i vjerodostojne informacije, a s ciljem objektivnog informisanja javnosti.