latinica  ћирилица
21/05/2020 |  15:18 | Autor: SRNA

Raspušten Gradski odbor DNS-a u Trebinju

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je danas raspušten Gradski odbor ove stranke u Trebinju i da će biti formirano povjereništvo za ovaj grad, te da niko nije isključen iz stranke.

Nešić je naveo da će u narednom periodu najviši funkcioneri stranke posjetiti Gradsku organizaciju Trebinje i dogovoriti se ko će voditi budući gradski odbor u tom gradu.

- Nikoga nismo isključili, samo smo raspustili odbor, te svi ostaju članovi DNS, s tim što će se u ovoj stranci poštovani hijerarhija, disciplina i znaće se ko je za šta zadužen i ko je za šta nadležan - rekao je Nešić novinarima u toku pauze sjednice Predsjedništva stranke u Banjaluci.

On je ponovio da Gradski odbor Trebinje, kao nijedna druga lokalna organizacija nema nadležnost da bilo koga iščlanjuje iz DNS-a, napominjući da je to isključivo nadležnost Predsjedništva stranke.

Nešić je naveo da je Predsjedništvo DNS-a na današnjoj sjednici donijelo odluku o nastupanju na predstojećim lokalnim izborima u BiH, koji bi trebalo da budu održani ove godine, te da je ova stranka potpuno spremna za izbore.

- Vidjećemo da li će biti obezbijeđena sredstva da se izbori održe u oktobru ili će biti prolongirano - rekao je Nešić.

On kaže da je Predsjedništvo stranke dalo slobodu svim lokalnim organizacijama da same izaberu svoje koalicione partnere, odnosno da odluče da li će imati kandidate za načelnike ili će podržati kandidata iz neke druge političke opcije, vodeći računa o interesima građana Republike Srpske i DNS-a.

- Donijeli smo odluku i da formiramo radni odbor u Srpcu, koji će u narednom periodu na izbornoj skupštini formirati novi opštinski odbor, s obzirom na to da je predsjednik ovog odbora podnio ostavku - rekao je Nešić.