latinica  ћирилица
21/05/2020 |  18:46 | Autor: Nezavisne

Pjanić odbio PSŽ

Miralem Pjanić, vezni fudbaler Јuventusa i reprezentativac BiH, prema medijskim navodima, rekao je Leonardu, sportskom direktoru Pari Sen Žermena, da je jedini klub u koji može preći ovog ljeta Barselona.
Miralem Pjanić - Foto: AFP
Miralem PjanićFoto: AFP

Ovu informaciju prenio je juče El Mundo Deportivo. Ističe se da je Pjanić jasno dao do znanja sportskom direktoru slavnog kluba da nije zainteresovan za povratak u Francusku, gdje je i počeo profesionalnu karijeru. Francuski mediji, pak, donose informaciju kako će tridesetogodišnji bh. internacionalac sigurno ovog ljeta promijeniti sredinu, a da su dva najozbiljnija kandidata PSŽ i Barselona. Prema takvim navodima, Čelsi, koji je spominjan prošle sedmice, potpuno je ispao iz trke za dovođenje sjajnog veznjaka.

Pjanić je karijeru počeo u francuskom Mecu, iz kojeg je 2008. godine stigao u Olimpik Lion. Nakon tri odlične sezone prešao je u Romu, a potom u Јuventus. Za "staru damu" je odigrao 167 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Osvojio je tri naslova šampiona Italije, dva Kupa i jedan Superkup. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 92 puta i postigao 15 golova.

Pjanić je, prema tvrdnjama medija iz Španije i Italije, još prije sedam dana dogovorio sa Barselonom uslove prelaska. Kasnije su se i predstavnici dva kluba načelno dogovorili, ali posao stopira odbijanje fudbalera Barselone Artura da pređe u Јuventus kao dio transfera.