latinica  ћирилица
22/05/2020 |  12:16 ⇒ 12:44 | Autor: SRNA

Vučić: Ljekari i sestre heroji otadžbine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će medicinski radnici, koji su bili angažovani u kovid-bolnicama zauvijek ostati heroji otadžbine.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol)

Vučić je danas organizovao prijem za ljekare, medicinske sestre i tehničare koji su bili angažovani u kovid-bolnicama i zahvalio im se za njihov rad i požrtvovanje.

- Dragi lekari, medicinske sestre, vi koji ste iz cele Srbije došli ovde, vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine, koji su se borili i radili nešto što niko drugi nije mogao da uradi. To su bili dani vaših muka, ali koji će ostati zapamćeni u istoriji kao dani vaše slave i podviga - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je obećao da će država ulagati više novca u zdrastvo, stvarati bolje uslove rada, nove bolnice i sigurnost, kao i veće plate medicinskim radnicima prije kraja godine kako ne bi "maštali da odlaze u druge zemlje".

Vučić je posebno istakao važnost žena koje su održavale higijenu u bolnicama i, kako je naveo, u najtežim uslovima čistile i čuvale bolnice od infekcije i zahvalio im za brigu.

On je najavio da će za Vidovdan jedan broj medicinskih radnika odlikovati najvišim znamenjima i ordenima Republike Srbije jer hoće da se vidi koliko poštovanje država Srbija pridaje svojim medicinskim radnicima i njihovoj ljubavi prema građanima i državi.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović zahvalio je svima koji su pomogli zdravstvenom sistemu da se prilagodi na ovako izuzetnu situaciju kakva je epidemija novog virusa korona i istakao da infektološka služba nikada kao sada nije imala podršku kompletne države.

- Naziremo kraj epidemiji, ali još moramo biti oprezni. Nadam se da ćemo uspešno da je privedemo kraju. Mislim da smo uradili veliki posao, veliki broj života je spašen, a najvažnije je što smo sprečili nekontrolisano širenje zaraze  poručio je Stevanović.