latinica  ћирилица
22/05/2020 |  15:19 ⇒ 15:20 | Autor: RTRS

Banjaluka: Mjesečne karte za jun važe i za posljednju sedmicu maja

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjluka vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od ponedeljka 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.
Gradski prevoz (foto: Grad Banjaluka) -
Gradski prevoz (foto: Grad Banjaluka)

Takođe, u ponedjeljak počinje prodaja svih vrsta mjesečnih karata, a putnici će sa kupljenim kartama za jun moći koristiti javni prevoz i posljednje sedmice maja koja je ispred nas.

Ukupan broj polazaka koji će u ponedjeljak moći koristiti građani iznosi na gradskim linijama oko 800, a na prigradkom području preko 150, i više nema restrikcija polazaka u pojedinim dijelovima dana. Prvi polasci će biti od 5.30-6.00 časova, a zadnji oko 22.30, u zavisnosti od linije.

Postupajići po preporuci Instituta za javno zdravstvo, apelujemo da u vrijeme kada radnici koriste prevoz za dolazak na posao i povratak sa posla kući, prevoz ne koriste druge kategorije stanovništva.

U cilju zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, putnici treba da se ponašaju u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija, a autobusi će biti kao i do sada redovno dezinfikovani.

Svi redovi vožnje će biti postavljeni u autobuse i na sajt grada, a dodatne informacije se mogu dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata kao i u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve na telefon 051/244-444, lokal 481, navedeno je na sajtu Grada.

Red polazaka od 25, maja pogledajte OVDЈE.