latinica  ћирилица
22/05/2020 |  17:37 ⇒ 19:36 | Autor: RTRS

NSRS o rebalansu budžeta (VIDEO)

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon pauze skupštinskom raspravom o Prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg budžeta Srpske, po hitnom postupku.
Posebna sjednica NSRS (Foto: NSRS) -
Posebna sjednica NSRS (Foto: NSRS)

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Poslanici će raspravljati i o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno Finansiranje projekata registracije nekretnina /9048-VA/.

Prije redovne pauze poslanici su okončali raspravu o potvrđivanju akata koje je donijela predsjednica Republike za vrijeme vanrednog stanja, a potom je ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović obrazložila Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Vidovićeva je rekla da je Prijedlogom rebalansa budžet za ovu godinu povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM, te da se ove godine rebalans radi mnogo ranije s ciljem reorganizacije budžeta i pokušaja smanjenja posljedica epidemije virusa korona na privredu.