latinica  ћирилица
24/05/2020 |  08:16 ⇒ 15:33 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali vjernicima Ramazanski bajram

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH uz želju da ovaj praznik bude podsticaj za međusobno poštovanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti.
Palata predsjednika Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata predsjednika Republike SrpskeFoto: RTRS

- Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznične dane provedete u zdravlju, sreći i blagostanju, zajedno sa najbližim članovima svoje porodice - navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Ramazanski bajram poglavaru islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH i poželio im da ga proslave sa svojim bližnjima u miru, zdravlju i sreći.

- Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, u ime Vlade Republike Srpske i svoje lično, upućujem Vam iskrene čestitke uz želje da blagodeti praznika ispune Vaše domove i da ga proslavite u miru, zdravlju i sreći sa svojim bližnjim. Bajram šerif mubarek olsun! - navodi se u čestitki premijera Viškovića.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH sa željom da praznik podstakne i osnaži osjaćaj dobrote, odgovornosti i solidarnosti prema svim ljudima.

- Upućujem Vam iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, koji je prilika za okupljanje porodice, rodbine i prijatelja i zato želim da praznične dane provedete u radosti i veselju sa svojim bližnjima - naveo je Čubrilović u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u BiH sa željom da praznične dane provedu u zdravlju, radosti, miru i porodičnom zajedništvu.

- Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da, u skladu sa osnovnim pricipima vaše religije, širite duh međusobnog uvažavanja i tolerancije - navodi se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva izrazio je nadu da su molitve učvrstili snagu u svakom čovjeku i svakom vjerniku da šire ljubavi, solidarnost, poštovanje i razumijevanje, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.