latinica  ћирилица
25/05/2020 |  11:57 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Produžen rok za upis kadeta

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača danas je produžen rok za prijem dokumenata za upis kadeta 22. klase policijske obuke i kadeta 8. klase policijske obuke za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice u Јedinici za policijsku obuku - Policijsku akademiju, po konkursu objavljenom 10. marta.
Mladi MUP-a Srpske (foto:banjaluka.net) -
Mladi MUP-a Srpske (foto:banjaluka.net)

Rok za upis kadeta u obje navedene klase produžen je za 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz MUP-a su podsjetili da je konkursima predviđen upis 300 kadeta u 22. klasu Policijske akademije i 30 kadeta u 8. klasu SAЈ-a.

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju sve opšte i posebne uslove koji su navedeni u konkursu, a nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

MUP će sa izabranim kandidatima – kadetima zaključiti posebni ugovor o regulisanju međusobnih obaveza, kojim će se, između ostalog, kadeti obavezati da će po završetku osnovne policijske obuke obavljati poslove policijskog službenika najmanje pet godina u organizacionim jedinicama ovog ministarstva.

Zainteresovani kandidati sve potrebne informacije mogu dobiti na internet-stranici Uprave za policijsku obuku /www.education.muprs.org/ i putem brojeva telefona 051/333-649 ili 051/333-651.

Kandidati prijavu na konkurse za kadete obje klase Policijske akademije mogu dostaviti zaključno sa 9. junom, nakon čega slijedi selekcija kandidata.