latinica  ћирилица
25/05/2020 |  19:46 ⇒ 21:07 | Autor: RTRS

Medicinski stručnjaci Srpske na kineskoj nacionalnoj televiziji (VIDEO)

Razmjena informacija najbitnija je kada je bolest nepoznata kao što je kovid - 19. Sa Medicinskog fakulteta u Banjaluci u kinesku nacionalnu televiziju uključili su se medicinski stručnjaci Srpske, koji su u emisiji razmijenili iskustva sa ljekarima iz bolnice u Vuhanu. Gostovanje je dogovoreno u saradnji sa Ambasadom Kine u BiH.
Medicinski fakultet - Foto: RTRS
Medicinski fakultetFoto: RTRS

Doktori u Kini postavili su temelje za liječenje kovid pacijenata. Doktorka Јandrić razmijenila je iskustva u vezi sa primjenom kortikosteroida i antimalarika hidroksihlorokina.

Kada su u pitanju bolesnici sa najtežom kliničkom slikom zapaljenja pluća terapijski protokol u Srpskoj isti je kao što je i u Vuhanu.

Tokom emisije kineske nacionalne televizije vrlo često se od doktora u Vuhanu čulo - da primijenili smo taj lijek ali još ne postoje kliničke studije da je to efikasno. U Srpsku bi uskoro trebalo da stigne eksperimentalni antivirotik iz Јapana.

Lijek protiv kovida 19 ne postoji i cijeli svijet je usmjeren samo na kliničku potvrdu lijeka i vakcinu protiv ove bolesti.

Opširnije u prilogu: