latinica  ћирилица
26/05/2020 |  10:27 ⇒ 11:04 | Autor: TANЈUG

Popović: Đukanovićev režim je ogolio svoje antisrpsko lice

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović reagovao je na odluku Crne Gore da građanima Srbije i Republike Srpske ne dozvoli ulazak u tu zemlju.
Nenad Popović (Foto: alo.rs) -
Nenad Popović (Foto: alo.rs)

Popović je ocijenio da ta odluka još jednom svjedoči o, kako kaže, namjerama vlasti u Podgorici prema srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Popović u saopštenju navodi da je crnogorski režim pion u realizaciji ciljeva stranih sponzora da se, prema njegovoj ocjeni, na veliki jubilej stogodišnjice obnove Srpske patrijaršije, uništi SPC u Crnoj Gori koja je vijekovima čuvala tron pećkih patrijarha kroz najteža vremena nacionalne istorije.

On smatra da je cilj crnogorske vlasti da kroz progon, prijetnje i svaku moguću diskriminaciju uništi političku snagu Srba u toj državi i da na popisu stanovništva sljedeće godine srpski narod svede na, kako kaže, statističku grešku.

Popović, takođe, ocjenjuje da je poslije "anticivilizacijske i šovinističke" odluke crnogorskog režima došao trenutak da i Srbija počne da podvlači crtu na decenijsko štetočinsko djelovanje tog režima u Srbiji, kao i da je sada prilika da se aktivno djeluje prema međunarodnoj zajednici, i da se do kraja razobliči "posljednji diktatorski režim u Evropi".