latinica  ћирилица
26/05/2020 |  11:39 ⇒ 11:41 | Autor: B92

EL kaže nema poklona, a čime je Zenit više zadužio košarku od Partizana

Božidar Maljković, proslavljeni trener, kaže da bi bilo džentlemenski da su Partizan i Virtus iz Bolonje dobili poziv Evrolige kao najbolji klubovi Evrokupa.

Evroliga je u ponedjeljak donela odluku o okončanju sezone koja će praktično biti nastavljena 1. oktobra.

- Očekivana odluka. Mislim da je dobra, najzad se razmišlja o zdravlju košarkaša - rekao je Boža Maljković u Јutarnjem programu TV Prva.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije kaže da ovaj region zaslužuje dva evroligaša.

- Nezavisno od ove situacije. Rođen sam u Јugoslaviji, ovdje sam razvijao svoju karijeru, sticao sam prijateljstva, pratio sam velike rezultate ljudi prije mene i poslije mene - kaže Maljković.

- Sada je to Zvezda, jesam zvezdaš, ali smatram da je još jedan klub, bez obzira kako se on zove, Partizan, Budućnost, treba da bude radi respekta prema ovoj teritoriji koja je dala hiljade velikih igrača. Dan danas haraju Dončić, Јokić, Bogdanović, Bjelica... Po meni je to nepravda. Oni u svojoj izjavi kažu 'kod nas nema poklona'. Dobro, ali imam pitanje. Čime je to Zenit više zadužio košarku nego Partizan - pita on.

Јasno je da veliki sponzor stoji iz Zenita.

- Ali, imaju Gasprom iza sebe. Јake ljude. A to nije poklon? Ako je već do poklona, po meni je džentlmenski bilo da se dodaju još dva kluba. To su oni koji su najbolji u Evrokupu. Na taj način svom takmičenju daješ na značaju i dva, u ovom slučaju, Partizan i Bolonja da uđu u ligu - kaže Maljković.