latinica  ћирилица
26/05/2020 |  12:04 ⇒ 17:11 | Autor: RTRS

Avion sa ruskim državljanima odletio iz Banjaluke za Moskvu (FOTO)

Sa Aerodroma Banjaluka odletio je avion Er Srbije za Moskvu kojim će se u Rusku Federaciju vratiti državljani te zemlje koje je pandemija vurisa korona zatekla u Srpskoj i BiH.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je ovaj poseban avio-prevoz, a humanitarni letovi organizuju se na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Foto: RTRS

U avionu je 11 građana iz Rusije koji se vraćaju u svoju domovinu. Virus korona zatekao ih je u BiH, a s obzirom na to da je pandemija prizemljila putničke avione njihov povratak nije bio moguć.

Foto: RTRS

Avion je prije Moskve sletio u Beograd gdje se ukrcalo još putnika koje je Kovid 19 zatekao u Srbiji.

Oko 19.00 časova, ovaj avion trebalo bi da se vrati u Banjaluku, a sa njim i oko 70 građana Republike Srpske i BiH koje je pandemija zadržala u Rusiji. Ovaj let obezbijedila je Vlada Republike Srpske, s obzirom na to da su komercijalni letovi iz Rusije još obustavljeni, a na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodiku se obratila grupa građana, uglavnom studenti iz Republike Srpske, i njihovi roditelji, za pomoć u organizaciji njihovog povratka iz Ruske Federacije u Srpsku.