latinica  ћирилица
26/05/2020 |  12:31 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

U završnoj fazi novo isključenje sa magistrale u Zalužanima

Izgradnja novog izlaza sa magistralnog puta u banjalučkom naselju Zalužani u završnoj je fazi, te se očekuje da će ovih dana biti okončana izgradnja tog spoja, saopšteno je danas iz Gradske uprave Banjaluka.
Izgradnja novog izlaza sa magistralnog puta, Zalužani - Foto: SRNA
Izgradnja novog izlaza sa magistralnog puta, ZalužaniFoto: SRNA

U toku je postavljanje zaštitne ograde uz novi spoj Zalužana i magistrale, nakon čega se očekuje brzo puštanje u saobraćaj.

Iz Gradske uprave navode da je riječ o zajedničkom projektu Grada i "Puteva Republike Srpske", s ciljem rasterećenja saobraćaja na staroj gradiškoj cesti, odnosno da svi koji putuju do Zalužana koriste prvenstveno magistralu.

- Postavljen je završni sloj asfalta, kao i sva potrebna saobraćajna signalizacija, a danas se radi montaža zaštitne ograde kako bi saobraćajnica mogla biti puštena u funkciju - istakli su iz preduzeća Niskogradnja, koje je zaduženo za gradnju ovog spoja.

Grad Banjaluka izradio je tehničku dokumentaciju, a preduzeće "Putevi Republike Srpske" finansiralo izgradnju novog isključenja za Zalužane.

U Savjetu mjesne zajednice Zalužani ističu da od izgradnje novog spoja sa magistralom očekuju povećanje bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju.

- Ovaj novi spoj značiće mnogo ne samo za nas mještane Zalužana, Kuljana kao i Trna, nego i za sve one koji trebaju nekim poslom doći u naša naselja. Samim tim će biti smanjen broj vozila i gužve na glavnoj cesti - ocijenio je član Savjeta Radivoje Šušnjar.

Gradilište su 23. aprila obišli ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić i tom prilikom je rečeno da bi izgradnja isključne trake na magistralnom putu u banjalučkom naselju Zalužani trebalo da bude završena u prvoj polovini maja, a da su radovi vrijedni 460.000 KM.