latinica  ћирилица
26/05/2020 |  19:18 ⇒ 27/05/2020 | 08:15 | Autor: RTRS

Izborni cilj SNSD-a 80 odsto glasova (VIDEO)

Potpredsjednica SNSD-a i predsjednica Srpske Željka Cvijanović, večeras u Istočnom Sarajevu izjavila da je SNSD spreman za lokalne izbore, i da će osvojiti 80 odsto na predstojećim lokalnim izborima..
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Naš izborni cilj je definisan na sastanku, on iznosi 80 odsto. Toliko želimo da osvojimo kada su u pitanju izbori i sigurna sam da ćemo to postići - poručila je Cvijanovićeva.

Istakla je da je zadovoljna sastankom na kojem su se analizirali stvari koje su vezane za lokalne izbore.

- To je sada bila i ključna tema. Izrazili smo svoje nezadovoljstvo činjenicom da imamo članove CIK-a izabrane mimo konkursne procedure, na način koji je veoma čudan i koji upućuje na jedan cilj a to je manipulacija određenim stvarima vezanim za izborni proces koji se ne smije dopustiti - navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da je tokom sastanka u Istočnom Sarajevu Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora te stranke iz Izborne jedinice osam sagledano stanje u opštinskim i gradskim organizacijama SNSD-a, te da su analizirane stvari koje su vezane za pripremu lokalnih izbora.

Ona je naglasila da je začuđuje činjenica da izostaje reagovanje stranaca koji obično govore o pravnoj državi i kako se moraju sprovoditi procedure.

Cvijanovićeva je rekla da su na večerašnjem sastanku jasno definisane politike sa koalicionim blokom, te da očekuju učešće svih koalicionih partija na republičkom nivou da budu dio koalicionih aranžmana na lokalnim nivoima.

- Gdje koalicija ne bude potpuna, to će se odraziti na određena dijeljenja pozicija kada je riječ o republičkom nivou. Biće uskraćeni za tu podršku s obzirom na to da na lokalnom nivou ne daju svoj doprinos i sve ono što jesu koalicione politike - pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će dogovor sa koaliconim partnerima biti u potpunosti postignut.

- Mi smo danas ovdje konstatovali da postoje određena kretanja kada je u pitanju koaliciona struktura. Došlo je do određenih dijeljenja, ali su oni svi ostali u okviru koalicionog bloka - objasnila je Cvijanovićeva i izrazila uvjerenje da će i u budućnosti biti snažna podrška Vladi Republike Srpske i svemu što je politka Vlade.

Prema njenim riječima, na sastanku je analizirano stanje u vezi sa virusom korona kako sa zdravstvenog, tako i sa finansijskog aspekta, te izraženo zadovoljstvo zbog sposobnosti institucija.

- Prošli smo krizu na prilično zadovoljavajući način. Ono što je važno u budućem periodu jeste obezbijediti jačanje stabilnosti javnih finansija tako da naš budžet može da izvršava obaveze budžetskim korisnicima - poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković iskazao jasne i precizne projekcije budućih kretanja u smislu umanjenja posljedica izazvanih virusom korona, te da je otežavajuća stvar nedostatak dogovora na nivou BiH.

- Postoje manipulacije na nivou BiH. Tamo postoje dvije većine. Јedna koja je izglasala Savjet ministara i koja jeste suštinska i sadržana od pobjednica na izborima, i ona druga manipulativna većina ona koja se povremeno pravi, to su gubitnici. Imate SDA koja sa gubitnicima iz Republike Srpske SDS-om i PDP-om i ostalim probošnjačkim partijama pravi aranžmane i upravo ti aranžmani su izabrali nelegalni i nelegitimni sastav CIK-a - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je pozvala nadležne organe da se odrede u vezi sa tim, navodeći da je u potpunosti zaobiđena konkursna procedura.