latinica  ћирилица
26/05/2020 |  19:35 ⇒ 23:26 | Autor: RTRS

Dodik: Prolongiranje izbora mimo zakona (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milora Dodik rekao je za RTRS kada je u pitanju odgađanje izbora očigledno kršenje zakona.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

 - Zakon dozvoljava da se mogu odgoditi maksimalno 30 dana - rekao je Dodik i naveo da postoje spekulacije oko izbora.

Naveo je da SNSD nije za prolongiranje izbora.

- SNSD smatra da Izborna komisija nije legitimna jer je izabrana na način koji nije predviđen zakonom - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je IK SNSD-a odlučio da obiđe sve izborne jedinice, i da razgovara sa nečalnicima opština i poslanicima njihove partije.

- Ovo je dobar forum za sagledavanje ekonomske i političke situacije - istakao je Dodik i dodao da se SNSD sprema kao da će izbori biti sutra.

 - Mi ne spekulišemo izborima i smatramo da sve treba da bude u okviru zakona bez ikakvih odgađanja i da treba obezbijediti finansijska sredstva. Podvala je kada kažu da mi to nećemo. Za to ne postoji očigledno saglasnost na nivou BiH. Ovdje razgovaramo o situaciji u samoj BiH, blokadama koje su evidentne na gotovo svim stvarima - rekao je Dodik.

Navodeći da se razgovara i o infrastrukturnim projektima koji će biti realizovani na području Sarajevsko-romanijske regije, lider SNSD-a je naglasio da je to regija gdje je mnogo uloženo u infrastukturu i podsjetio da je prije nekoliko dana ozvaničen završetak radova na dijelu puta od Lukavice prema Јahorini.

- Naravno, kad tu dodate mnoge investicije koje će biti realizovane tokom ljeta, kao i one koje ćemo započeti, to govori o našem interesu za ovaj kraj. Ovo je specifična regija i po tome što se prvi put u gradu Istočno Sarajevo gradonačelnik bira neposredno, što je inicijativa naše partije. Donesen je zakon i to je promijenjeno i upravo sada želimo da promovišemo i razgovaramo o najboljem kandidatu. Do kraja sastanka on će biti poznat - rekao je Dodik.