latinica  ћирилица
27/05/2020 |  13:27 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje 45 migranata

U okviru akcije "Trst", u kojoj su danas uhapšena po četiri lica na području BiH i Hrvatske, spriječeno je krijumčarenje 45 migranata, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Uhapšena lica će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Tokom akcije pretreseno je pet lokacija u Velikoj Kladuši, Bihaću i Cazinu, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, jedan laptop i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pripadnici Sipe danas su na području Unsko-sanskog kantona realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Trst" i tom prilikom uhapsili četiri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela krijumčarenje ljudi i krijumčarenje migranata.

Akcija je istovremeno sprovedena i u Hrvatskoj u saradnji sa Evropolom i Policijskom nacionalnom kancelarijom MUP-a Hrvatske i tom prilikom uhapšena su još četiri lica.

U saopštenju je navedeno da postoje osnovi sumnje da su uhapšena lica krijumčarila ilegalne migrante iz BiH preko Hrvatske u druge zemlje EU.

Navedene aktivnosti sprovedene su po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Unsko-sanskog kantona.