latinica  ћирилица
27/05/2020 |  16:41 ⇒ 16:48 | Autor: RTRS

Čubrilović: Spremni za prve izbore

Predsjednik Demokratskog saveza Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Trebinju da je ta stranka spremna da po prvi put učestvuje na izborima i da će pokazati svoju vrijednost i snagu.
Trebinje: DEMOS - Čubrilović - Foto: SRNA
Trebinje: DEMOS - ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilovoć je nakon sjednice Regionalnog odbora Demosa za Hercegovinu, u Izbornoj jedinici devet, rekao da je ta stranka spremna za izbore, da su već zacrtali jasne ciljeve i da očekuju dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima.

On je istakao da promjena termina održavanja izbora Demosu ne odgovara, jer izbori treba da se održe početkom oktobra, kako to zakon definiše.

- Ovo je potpuno nezakonita odluka da se izbori odgode za više od mjesec dana. Nema razloga za to, nisu razlog za to ni finansijska sredstva, ni podrška ovoga ili onoga, jer Zakon mora da se poštuje. Јoš ako se Ustavni sud oglasi nenadležnim po pitanju odluka Centralne izborne komisije, onda to znači da se ta institucija stavila iznad svih institucija u BiH, što nije dobra poruka nikome u BiH - rekao je Čubrilović.

Predsjednik Regionalnog odbora Demosa iz Izborne jedinice devet Slobodan Šaraba rekao je da očekuje u svakoj od trinaest lokalnih zajednica po jednog odbornika u lokalnim parlamentima.