latinica  ћирилица
27/05/2020 |  17:18 ⇒ 17:20 | Autor: SRNA

Pozitivno mišljenje za projekat auto-puta Sarajevo - Beograd - Sarajevo

Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dala je danas pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratifikovanje Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji projekta auto-puta/brze ceste Sarajevo-Beograd-Sarajevo.
Dom naroda Parlamenta FBiH - Foto: RTRS
Dom naroda Parlamenta FBiHFoto: RTRS

Članovi Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda podržali su principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH, čiji je predlagač Savjet ministara, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija je dala pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratifikovanje Konvencije o uzajamnoj administrativnoj pomoći u poreskim stvarima /MAC/, Sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom - BiH šest, potpisanim 30. septembra prošle godine u Parizu.

Dato je i pozitivno mišljenje i saglasnost za ratifikovanje Sporazuma o finansiranju i projektu između BiH i Njemačke razvojne agencije /KFV/ Frankfurt na Majni u iznosu od 10.266.845 evra za realizovanje prve faze projekta "Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška".

Multilateralna konvencija o sprovođenju mjera za sprečavanje erozije poreske osnovice i premještanja dobiti koje se odnose na poreske ugovore, kao i Ugovor o finansiranju između BiH, Republike Srpske i Evropske investicione banke za Mjere zaštite od poplava Republike Srpske, takođe su dobili pozitivno mišljenje i sagalasnost za ratifikaciju.

Komisija je dala pozitivno mišljenje i za Ugovor o finansiranju Koridora "Pet ce" između BiH i Evropske investicione banke, Sporazuma između Savjeta ministara i vlada ostalih članica Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Јugoistočnoj Evropi o aranžmanima zemlje domaćina za Sekretarijat Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Јugoistočnoj Evropi.

Komisija je usvojila i izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2017. godinu, te izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2018. godinu.

U saopštenju je navedeno da su k znanju primljeni izvještaj o realizaciji programskih planova BHT jedan, BH Radija jedan, Muzičke produkcije BHRT-a i Portala BHRT-a za 2017. godinu i izvještaj o realizaciji programskih planova BHT jedan, BH Radija jedan, Muzičke produkcije BHRT-a i Multimedije BHRT-a za 2018. godinu.

Komisija je, takođe, primila k znanju finansijske planove BHRT-a za 2018. i 2019. godinu, te programske planove BHT-a jedan, BH Radija jedan, Multimedije i Muzičke produkcije BHRT-a za 2018. i 2019. godinu.