latinica  ћирилица
28/05/2020 |  17:34 ⇒ 17:36 | Autor: SRNA

Tramp objavio da je postignut tužan rekord od 100.000 umrlih

Američki predsjednik Donald Tramp je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Tviter objavio da je u SAD od virusa korona umrlo 100.000 ljudi.

- Dostigli smo veoma tužan rekord jer je od virusa korona preminulo 100.000 ljudi. Svim porodicama i prijateljima preminulih, upućujem saučešće. Bog neka je uz vas - napisao je Tramp.

Izraz saučešća objavljen je nakon što je Tramp naišao na kritike u medijima i na Tviteru jer se juče nije oglašavao kada je postignut tužni rekord koji je dominirao u američkim udarnim vijestima.

Umjesto toga, Tramp je objavljivao niz kritika po svim pitanjima a, takođe je i prijetio zatvaranjem platformi društvenih medija koje optužuje da "utišavaju glasove konzervativaca".

Tviter je označio poruke u kojima je predsjednik naveo da će glasanje poštom na izborima u novembru dovesti do prevare i "namještenih izbora".

Ispod poruka Tviter je postavio link na kojima se navodi "Pronađite činjenice o glasovima putem pošte" i to je prvo ovakvo obavještenje od društvene mreže koja se već dugo odupire pozivima da cenzuriše američkog predsjednika.