latinica  ћирилица
28/05/2020 |  19:49 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Bijeljina: Uhapšeno 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe (FOTO/VIDEO)

U Suvom Polju kod Bijeljine, uhapšeno je 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju. Zbog ovih krivičnih djela, petoro osumnjičenih biće predati Tužilaštvu BiH.

Žurka u ovoj iznajmljenoj vikendici u Suvom Polju, kojoj je prisustvovalo 35 lica, od čega 26 muškaraca i devet žena, prekinuta je sinoć hapšenjem 16 lica - 14 državljana BiH, jednog državljanina Slovenije i jedne državljanke Srbije.

Nezvanično riječ je o srpskoj starleti Tijani Ajfon koja je navodno i organizovala ovo okupljanje.

Bijeljina: Hapšenje (Foto: RTRS)

Među uhapšenim državljanima BiH devetorica su iz Bijeljine, po dvojica iz Brčkog i Ugljevika, jedan iz Lukavca.

Bijeljina: Akcija policije (Foto: RTRS)

U pretresu vikendice, koju je iznajmio jedan od uhapšenih - Bijeljinac Milisav Tomić, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske i Policijske uprave Bijeljina pronašli su oružje, drogu, novčanice u raznim valutama; evrima, francima, švedskim krunama i dolarima.

- Pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te jedan gasni pištolj, tri pancira, i preko 20.000 KM u raznim valutama. Radi se o kriminalnoj grupi koja je već duže vrijeme u žiži interesovanja na regionalnom niovu - rekao je Žarko Ćosić, načelnik PU Bijeljina.

Bijeljina: Akcija policije (Foto: RTRS)

Mještani Suvog Polja nisu željeli pred kameru zbog, kako kažu, vlastite bezbjednosti.

Istraga će pokazati na koji način su neki od uhapšenih prešli granicu, među njima i Tijana Maksimović iz Rume.

Bijeljina: Akcija policije (Foto: RTRS)

U naredna 24 časa znaće se da li će Maksimovićeva i još četvoro uhapšenih - Zlatan Ćuk, Milisav Tomić, Željko Vujičić i Vladan Kakuće, koji su predati Tužilaštvu BiH, biti zadržani u pritvoru ili pušteni na slobodu.

Policija je u svojstvu svjedoka uzela izjave od nekoliko lica iz Slovenije, Srbije i Bijeljine koji su bili na ovoj zabavi.

Povezane vijesti:

U Bijeljini hapšenja, pronađena droga i oružje