latinica  ћирилица
29/05/2020 |  12:08 ⇒ 12:09 | Autor: SRNA

Rogić: Poziv za hitan sastanak sa predstavnicima Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Goran Rogić rekao je da je uputio poziv za hitan sastanak sa predstavnicima Srpske radi rješavanja materijalnog položaja nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske i porodica poginulih boraca.
Goran Rogić - Foto: SRNA
Goran RogićFoto: SRNA

On je naveo da je uputio pismo srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjednici Željki Cvijanović i Radovanu Viškoviću.

- BORS želi da se ovaj problem pokuša riješiti bar na minimalan način, a to je da demobilisani borci VRS koji nemaju 60 godina starosti, a bili su učesnici rata imaju mjesečni borački dodatak bez obzira na godine starosti - rekao je Rogić danas novinarima u banjalučkoj kasarni "Kozara", gdje je prisustvovao obilježavanju Dana Prvog i Drugog krajiškog korpusa VRS.

On je naveo da BORS u saradnji sa vlastima Republike Srpske pokušava na neki način da obezbijedi materijalne uslove za demobilisane nezaposlene borce i porodice poginulih boraca.

Rogić je podsjetio da je u Istočnom Sarajevu, 26. maja održana sjednica Predsjedništva BORS-a na kojoj je zaključeno da se BORS obrati vlastima Srpske sa zahtjevom da nezaposleni borci prve i druge kategorije koji nemaju 60 godina budu uvedeni u pravo na mjesečni dodatak.

- To znači da bi jedan borac koji je proveo 50 mjeseci u zoni borbenih dejstava, prema trenutnoj uredbi Vlade Republike Srpske, dobijao maksimalno 80 KM mjesečno, što na godišnjem nivou iznosi 960 KM - objasnio je ranije Rogić.