latinica  ћирилица
29/05/2020 |  13:21 ⇒ 15:13 | Autor: RTRS

Golić: Zahtjev MUP-u za provjeru navoda u vezi HE "Miljacka" (VIDEO)

Ministarka prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske Srebrenka Golić demantovala je danas pisanja pojedinih medija o navodnim nezakonitim radnjama i njenoj umiješanosti u postupku izdavanja upotrebne dozvole za Hidroelektranu Miljacka, te najavila tužbe.
Srebrenka Golić (foto: Youtube / Vlada Republike Srpske) -
Srebrenka Golić (foto: Youtube / Vlada Republike Srpske)

Istakla je da su netačne tvrdnje da je upotrebna dozvola HE Miljacka kod Sarajeva izdata tokom vanrednog stanja na osnovu netačne i falsifikovane dokumentacije.

- Građevinska dozvola za ovaj objekat izdata je 14. decembra 2018. godine, a upotrebna dozvola nije izdata za vrijeme vanrednog stanja, već 10. marta ove godine - rekla je ona.

Golićeva je rekla da je Ministarstvu unutrašnjih poslova upućen zahtjev da izvrši provjere u vezi sa neistinitim pisanjem o postupku izdavanja upotrebne dozvole.

Ona je naglasila da je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču dostavila informaciju sa svim dozvolama, tražeći hitno postupanje u ovom slučaju.

Ona tvrdi da je izdata dozvola u potpunosti zakonita, te poručuje da treba da bude sramota svakoga ko pokušava da je svrsta u neke navodne zločinačke organizacije jer časno i pošteno radi svoj posao.

- Ukoliko je neko nešto radio, što nemamo u našoj dokumentaciji, neka snosi odgovornost. Ukoliko je neko plasirao poluinformacije, tvrdeći da je nešto urađeno, taj će snositi odgovornost - poručila je Golićeva.

Ona je pojasnila da upotrebna dozvola nije izdata dok nisu ispunjeni svi zakonom propisani uslovi i dostavljena zakonom propisana dokumantacija, kao i da građevinska dozvola sadrži kompletnu potrebnu dokumentaciju i saglasnosti relevantnih institucija.