latinica  ћирилица
29/05/2020 |  15:02 ⇒ 15:49 | Autor: Nezavisne

Ristić o raskidu ugovora: Izvršićemo povrat novca

Slaven Ristić, vlasnik Global Balkana i Tehničkog remonta Bratunac, kompanije koje je bila posrednik u nabavci mobilne bolnice, rekao je da će se usaglasiti sa odlukom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske o raskidu ugovora, te da smatra da je ova situacija ispolitizovana.
Slavenko Ristić (foto:noviglas.info) -
Slavenko Ristić (foto:noviglas.info)

- Mi smo od početka trudili da budemo dio rješenja, a ne dio problema, dokazali smo djelima, a ne riječima šta smo radili i kako smo radili. Smatramo da je kompletna situacija ispolitizovana, mi naravno prihvatamo bilo kakvu odluku Instituta - rekao je Ristić.

Dodao je da su sačuvali sve dokumente da bi sprali ljagu sa imena kompanije.

- Ukoliko je u interesu naroda da se ovaj ugovor raskine mi ćemo na to pristati - rekao je Ristić.

Istakao je da je tačno da je isporuka kasnila, ali da je do toga došlo jer nisu dobili dozvolu od Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH da uvezu medicinsku opremu.

- Mi smo obavezali na rok od 12 dana za isporuku polazeći od pretpostavke da ćemo u vanrednoj situaciji od ove Agencije dobiti dozvolu za uvoz opreme, ali nismo ni danas dobili dozvolu, što je dovelo do niza administrativnih poteškoća i do kašnjenja - naveo je Ristić.

Napomenuo je da će kompanija izvršiti povrat 4,2 miliona KM.

- Naša kompanija neće propasti za 4,2 miliona KM. Nama ovo nije bio komercijalan posao, ne želimo da dodatno polizitujemo situaciju i izvršićemo povrat - zaključio je Ristić.

Povezane vijesti:

Zatražen raskid ugovora o nabavci pokretne bolnice