latinica  ћирилица
29/05/2020 |  15:33 ⇒ 19:48 | Autor: SRNA

Ristić: Samo u BiH ne dozvoljavaju da budeš dobrotvor, na sceni su politički manipulatori

Vlasnik kompanije "Balkan Global" iz Bijeljine Slaven Ristić izjavio je Srni da je BiH jedinstvena zemlja u kojoj ne daju da pomogneš svom narodu i da budeš dobrotvor, već te još razni manipulatori pokušavaju okaljati zarad sitnih političkih interesa.
Slaven Ristić (Foto: theprestige.ba) -
Slaven Ristić (Foto: theprestige.ba)

Ristić je naglasio da je ovo klasičan primjer da BiH ne funkcioniše kao normalna zemlja, jer nisu dozvolili da se roba ocarini i montira, tražeći sve ijedan papir za najmanji komad medicinske opreme iako su znali da se oprema nabavlja iz tadašnjeg epicentra pandemije virusa korona, sa sjevera Italije i da je to bilo nemoguće obezbijediti u rekordnom vremenu.

On je naglasio da mu sve ovo ličini na kooordiniranu obavještajnu akciju opozicije protiv Republike Srpske i njega lično, te da u cijeloj ovoj hajci ima i reciprociteta zbog afere sa respiratorima u Federaciji BiH, pa da se to prenese i u Republiku Srpsku.

- Јa ne živim od prevara, već od svojih fabrika koje uspješno posluju i zapošljavaju na stotine radnika u inostranstvu i Republici Srpskoj. Oni koji pokušavaju da me okaljaju su politički kalkulanti koji bi na lažima o meni da grade političku karijeru. To neću dozvoliti, kao što neću pristati ni na pokušaje 'reketiranje' pojedinih medija. Ne dam svoj obraz i sve ono što sam uradio za dobrobit svog naroda da kalja bilo ko, pogotovo ne politički kalkulanti i manipulatori poput Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića - istakao je Ristić.

Navodeći da ga ne zanimaju bilo kakve političke igre, kalkulacije i politizacija bilo čega, Ristić je podsjetio da su isti ti koji su se šetali i fotografisali mjesto gdje se vrši montaža mobilne bolnice na početku pandemije virusa korona pobjegli u mišiju rupu.

- Mi smo nabavili bolnici u najgore vrijeme kada niko nije mogao. Tada su svi zlonamjerni ćutali, dok su dobronamjerni aplaudirali i sada kada je sve prošlo onda smo mi ispali profiteri. Svi ti manipulatori vrlo dobro znaju da su Slovenija, Makedonija i mnoge druge zemlje iste te bolnice nabavljali za 7,5, miliona KM, a mi smo stavljeni u kontekst profitera - rekao je Ristić.

Upitan da prokomentariše odluku Republičkog štaba za vanredne situacije da se izvrši jednostrano raskidanje ugovora sa preduzećem "Balkan global" u vezi sa nabavkom mobilne bolnice, Ristić je rekao da će sve ispoštovati i prihvatiti raskid ugovora i da ne bježi od bilo kakve obaveze.

- Ne želim da budem destruktivan, preuzimam odgovornost za sve jer znam da mi je savjest čista i da nisam imao želju za samopromocijom već da pomognem svom narodu. Postoji sva dokumentacija koja je javna i može je pogledati ko god želi, ali neću dozvoliti da me zbog nekih bijednih političkih poena i izborne kampanje sitnih manipulatora neko proziva i naziva profiterom - poručio je Ristić.

On je dodao da neće dozvoliti ni da bude "žrtveno jagnje" jer svi znaju da bolnica nije još završena, da su za to postojali objektivni i realni razlozi i da su se čekale dozvole sa nivoa BiH.