latinica  ћирилица
29/05/2020 |  19:02 ⇒ 30/05/2020 | 09:40 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska nikada nije kalkulisala sa nabavkom bolnice, sav novac biće vraćen (VIDEO)

Vlast Republike Srpske nije nikada kalkulisala u vezi sa nabavkom pokretne bolnice, izjavio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon što je Republički štab za vanredne situacije dao saglasnost za raskidanje ugovora u vezi sa nabavkom pokretne bolnice jer dobavljač nije ispunio svoje obaveze.
Milorad Dodik u Doboju - Foto: RTRS
Milorad Dodik u DobojuFoto: RTRS

Dodik je istakao da je do prekida ugovora došlo zbog stvorene atmosfere vezane za činjenicu da se nisu uvažavale veoma složene okolnosti u pogledu nabavke.

Krizni štab je raskinuo ugovor i sve će se vratiti u prvobitno stanje, naglasio je on.

- Vidim da opozicija proglašava tu neke svoje pobjede. Pobjede se ostvaruju na izborima, a ne u borbama koje opozicija izmišlja i koje vode sami sa sobom. Oni pokušavaju da pokažu da je nešto bilo problematično, ali sav problem je u činjenici da su procedure koje smo trebali sprovesti kod Agencije za lijekove BiH bile užasno spore. Oprema se nalazila na carinskom terminalu u Gradišci, ali nije mogla da se ocarini jer je nedostajala saglasnost koju Agencija za lijekove nije bila spremna da da. Zbog takve situacije odlučeno je da se ta bolnica postavi i to onaj dio koji se mogao ocariniti bez saglasnosti Agencije za lijekove u nadi da će ostatak bolnice stići - rekao je Dodik.

Taj ostatak bolnice, dodaje on, već nekoliko sedmica nije stizao, pa su morali povući potez raskida ugovora.

- U tom raskidu ugovora nema nikakve štete po Republiku Srpsku. Novac koji je bio uplaćen biće vraćen. Za dalje ćemo razgovarati da li ćemo tu bolnicu nabaviti ili nećemo, kasnije u nekom periodu. Ali, mislim da je korektno da se ova priča stavi ad akta. Oni koji u tome vide nešto slavodobitno, to je njihov problem - istakao je Dodik.