latinica  ћирилица
29/05/2020 |  22:23 | Autor: SRNA

Glavaš v.d. predsjednika OO DNS-a u I.N. Sarajevu

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je u Istočnom Sarajevu da ova stranka očekuje da na predstojećim lokalnim izborima ima svoje kandidata za pozicije načelnika i gradonačelnika u najmanje deset opština i gradova u Republici Srpskoj.
OO DNS-a Istočno Novo Sarajevo - Foto: SRNA
OO DNS-a Istočno Novo SarajevoFoto: SRNA

Nešić je istakao da će DNS donijeti odluku kako će nastupiti na budućim lokalnim izborima, vodeći računa o interesima koalicije, stranke i građana Srpske.

On je izjavio novinarima da je na sjednici Opštinskog odbora DNS-a Istočno Novo Sarajevo podnio ostavku na mjesto predsjednika tog odbora zbog nespojivosti funkcija, te da je na tu poziciju izabran Aleksandar Glavaš.

Nešić je naglasio da Glavašu ostavlja OO DNS-a Istočno Novo Sarajevo u odličnom stanju, te da očekuje da će na izborima DNS u ovoj lokalnoj zajednici dobiti 2.000 glasova i pet odbornika.

- Očekujemo da ćemo biti druga politička snaga na području ove lokalne zajednice - dodao je Nešić.

Novoizabrani vršilac dužnosti predsjednika OO DNS Aleksandar Glavaš rekao je da ta pozicija nosi veliku obavezu, posebno imajući u vidu da je tu funkciju godinama obavljao aktuelni predsjednik stranke Nenad Nešić.

- Opštinski odbor Istočno Novo Sarajevo je na proteklim izborima osvojio pozicije narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. Sve to nas obavezuje sada da svojim radom ostvarimo još bolji rezultat - rekao je Glavaš.

On je rekao da mu je cilj da Istočno Novo Sarajevo postane "novi Prijedor", odnosno, novi centar DNS-a.