latinica  ћирилица
30/05/2020 |  08:23 | Autor: SRNA

Saslušani Rimčeva i Јakupčić

Državni sekretar Ministarstva uprave Hrvatske Јosipa Rimac i predsjednik uprave "Hrvatskih šuma" Krunoslav Јakupčić ispitani su u tužilaštvu nakon što su uhapšeni zbog sumnje u zloupotrebu ovlaštenja i privrednog kriminala.
Uhapšena i Јosipa Rimac (foto: abcportal.info) -
Uhapšena i Јosipa Rimac (foto: abcportal.info)

Rimčeva, nekadašnji gradonačelnik Knina, uhapšena zbog gradnje vjetroelektrana kod Knina koja je planirana u vrijeme kada je bila gradonačelnik Knina.

Na teret joj je stavljena trgovina uticajem i primanje mita u drugoj polovini prošle i početkom ove godine.

Trebalo je da dobije 45.000 evra posredstvom svoje sestre da bi za firmu "C.E.M.P.", koja je gradila vjetroelektrane kod Knina, uticala na "Hrvatske šume" da promijene negativna mišljenja koje je to preduzeće dobilo za izgradnju vjetroelektrana.

Željko Gulišija, advokat Rimčeve, rekao je da je ona iznijela odbranu iscrpno, kao i da zbog umora nije odgovarala na pitanja, prenose hrvatski mediji.

- Iznijela je odbranu iscrpno, nije odgovarala na pitanja, ne iz taktičkih razloga, nego je toliko umorna da smo htjeli ovo što prije završiti, ali je praktično odgovorila na sve - rekao je Gulišija, koji očekuje da se Rimčeva danas pojavi kod istražnog sudije.

Јakupčić je osumnjičen za zloupotrebu ovlaštenja i trgovinu uticajem. USKOK sumnja da su Јakupčić i Ivan Melvan iz ispostave "Hrvatskih šuma" u Splitu bili ti koji su na kraju dali pozitivna mišljenja.