latinica  ћирилица
30/05/2020 |  12:37 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Zdravko Čolić danas slavi rođendan

Јedan je od najvećih muzičkih ikona nekadašnje Јugoslavije koji i dalje svojim pjesmama, glasom i pojavom izaziva buru emocija kod publike, Zdravko Čolić, danas puni 69 godina.

Skroman, a opet tako šarmantan i veliki u svojoj jednostavnosti, učinio je da se s nevjerovatnom lakoćom zaljubite u njegov lik ili djela.

Danas nema dileme da ljudi vjeruju u njega, uz njegovu muziku decenijama unazad liječili su dušu. O njemu su mnogi govorili kao o fenomenu, jer on to zaista i jeste. Kako stvari stoje, jedini je koji može da rasproda šest uzastopnih koncerata u beogradskoj Areni. Čovjek nevjerovatnog glasa, energije i dječačkog osmijeha koji ne stari.

Pjevač za sve generacije, omiljeni kod ženskog dijela publike. Samom pojavom izazivao je ovacije kakve se rijetko viđaju, ali i čujuu.

Srećni što dijelimo životni vijek sa živom legendom, u ovo doba prošle godine uživali smo u tročasovnom koncertu u Banjaluci. Zdravko Čolić s istim žarom izvodi i pjeva svoje najveće hitove, a takvih je više od stotinu.

S ljubavlju i zahvalnošću za sve stihove, za milovanje duše muzikom, za spektakularne koncerte, danas slavimo ovog velikog umjetnika.