latinica  ћирилица
30/05/2020 |  12:52 ⇒ 15:31 | Autor: RTRS

Sudar autobusa i automobila na putu Danilovgrad-Nikšić: Dvoje poginulo, 19 povrijeđeno (FOTO/VIDEO)

Dvije mlađe djevojke poginule su, a 19 osoba povrijeđeno je oko 8 sati i 20 minuta na magistralnom putu Danilovgrad - Nikšić, u sudaru autobusa i automobila, u mjestu Cerovo, nadomak Bogetića.
Sa mjesta nesreće (foto: vijesti.me / Luka Zeković) -
Sa mjesta nesreće (foto: vijesti.me / Luka Zeković)

Dvoje od 19 povrijeđenih su u kritičnom su stanju. Јedno od njih - dijete, u operacionoj sali je nikšićke Opšte bolnice.

Vatrogasci, policajci i zdravstveni radnici izvukli su tijela stradalih iz autobusa. Prethodno, mještani i građani koji su prvi pritekli u pomoć, izvlačili su povrijeđene.

Sedamnaestoro povrijeđenih nalazili su se u autobusu koji je sletio dvadesetak metara niz liticu, a dvoje je bilo u automobilu.

Foto: rtcg.me

Mještani su pozvali hitnu i policiju.

- Sa mještanima smo izvlačili povrijeđene. Zaista je teško bilo vidjeti taj prizor. Izvadili smo ih 4-5 i u tom trenutku stigla je policija, hitna i vatrogasci - kazao je Rakočević za portal Vijesti.

On je dodao da su pokušali da izvuku putnika koji je bio prikliješten u autobusu.

- Pričali smo s njim i vidjeli da je u dobrom psihičkom stanju. Odustali smo od izvlačenja, jer smo se plašili da autobus ne krene nizbrdicom, ali i da ne ugrozimo njegov i život ostalih povrijeđenih - kazao je Saša Rakočević iz Nikšića prvi je naišao nakon udesa.

Ispričao je i da su, kada su stigli, žena i suvozač iz vozila budvanskih registarskih oznaka već bili izašli iz smrskanog automobila.

- Kada smo sišli dolje već je desetak putnika izašlo iz prevrnutog autobusa i išlo prema magistrali - kazao je on.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja, Veselin Gardašević, rekao je da im je u 8 sati i 30 minuta policija javlila za udes i da su odmah poslali dvoje vozila i sedmoro vatrogasaca.

- Kada smo stigli vidjeli smo zaista težak prizor. Autobus je sletio u provaliju od dvadesetak metara. Nažalost, izgleda da ima dvoje mrtvih i veći broj povrijeđenih - kazao je Gardašević.

Foto: vijesti.me

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić kazao je da uviđaj obavljaju dežurni tužilac Željko Pejović i vještak saobraćajne struke.

- Prema dosadašnjim podacima dvije osobe su poginule a više njih je povrijeđeno. Tužilac i vještak saobraćajne struke utvrđuju uzrok i okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća - kazao je Šekarić za portal Vijesti.

 

Izvor: vijesti.me