latinica  ћирилица
31/05/2020 |  10:23 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Novi Grad: Izložba slika sa kolonije "Šibovi 2019"

Nakon dvomjesečne pauze, u Galeriji u Novom Gradu otvorena je izložba slika. Ovaj put predstavljene su slike Međunarodne likovne kolonije "Šibovi 2019".

Likovna kolonija "Šibovi 2019" predstavlja značajnu likovnu manifestaciju u Republici Srpskoj. Organizator je Fakultet lijepih umjetnosti NUBL-a.

- Sada nam je peta izložba a reakcije publike su zadovoljavajuće. Na ovoj izložbi imamo djela od više različitih slikara, grafičara, vajara.Sve tehnike su zastupljene - pojašnjava Toni Ostojić, profesor Fakulteta lijepih umjetnosti.

- Cilj nam je da promovišemo kulturu i umjetnost sa ovog podneblja u svim gradovima širom Republike Srpske - dodaje profesor Marin Milutinović.

Galerija u Novom Gradu može se pohvaliti organizacijom tri decenije postojanja Likovne kolonije Rakani.

U fundusu Galerije je i legat Stojana Ćelića.

- Nama je ovdje zadovoljstvo da radimo izložbe likovnih kolonija, zato što tu negdje odmjeravamo snage, naravno u onom najpozitivnijem smislu. Јer ova kolonija traje tri godine a naša traje tri decenije - ističe Nirjana Drljača, dokumentarista u Galeriji.

- Naša saradnja će se svakako nastaviti. Poslije ovoga mislimo da će biti još čvršća i još bolja - zaknjučuje direktor Dražen Babić.

Izložbom je predstavljeno devetnaest slika, a biće otvorena do 15. juna.