latinica  ћирилица
31/05/2020 |  11:16 | Autor: B92

Paspalj: Odluka Evrolige ispravna, ostaje žal za uspješnom sezonom Partizana

Žarko Paspalj, nekadašnji košarkaš Partizana i jugoslovenski reprezentativac govorio je o aktuelnostima u svijetu košarke.
Žarko Paspalj - Foto: Novosti.rs
Žarko PaspaljFoto: Novosti.rs

Vijest da je sezona u Evroligi i Evrokupu okončana i da neće biti proglašenja šampiona pogodila je košarkašku javnost u Evropi.

Čuveni košarkaš Žarko Paspalj smatra da je to bila ispravna odluka, ail da ostaje žal za odličnom sezonom njegovog bivšeg kluba, beogradskog Partizana.

- Tu ništa nije sporno. Žal za uspješnom sezonom, dobrim navijanjem, svakako postoji. Ali, jednostavno je donesena takva odluka. Zbog svih okolnosti koje su nas snašle, takmičenje je moralo da bude prekinuto. U ovoj čudnoj situaciji nije se snašla ni velika NBA, a kamoli neko drugo takmičenje - rekao je Paspalj za Novosti.

Pandemija koronavirusa donijela je i velike finansijske probleme klubovima širom Evrope i Paspalj smatra da srpski klubovi moraju više da rade sa mlađim igračima.

- Godinama pričamo da treba da se okrenemo domaćim igračima, ali mlade igrače treba i napraviti. Što se tiče stranaca, mislim da će finansijski pretrpiti određene izmjene. Da li će to prihvatiti ili će otići negdje drugde, vidjećemo. To čeka sve klubove - kaže Paspalj.

U junu 2021. godine biće održana kvalifikacije za Olimpijske igre, a Paspalj vjeruje da tu neće biti problema za Srbiju.

- Tu neće biti iznenađenja. Imamo veoma kvalitetan tim, i sve će da bude u redu. Tu sam veliki optimista. Više me brine sistematizacija i ovo što radi FIBA sa tim 'prozorima', što je sasvim pogrešno.

Na kraju je bivši igrač, između ostalih, San Antonija, Olimpijakosa i Panatinaikosa izrazio zabrinutost za budućnost košarke.

- Nije baš sjajno. Trenutno ne vidim njenu perspektivu. Duga je to priča, i o tome bismo mogli da razgovaramo danima - dodao je Žarko Paspalj.