latinica  ћирилица
01/06/2020 |  12:35 | Autor: SRNA

Šarović: SDS podržava Rezoluciju

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da se Rezolucijom o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta nije želio oslikati karakter Drugog svjetskog rata, te da je suština ovog dokumenta da se govori o održavanju "blajburške mise" u Sarajevu.
Mirko Šarović -
Mirko Šarović

- Suština Rezolucije je bila da se osudi ustaški pokret, predaja jasenovačke građe i održavanje `blajburške mise` u Sarajevu. To niko od vas vladajuće većine neće da kaže - rekao je Šarović.

On je u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH istakao da SDS podržava tu rezoluciju i da su amandman na jasenovačku građu uložili SDS-a i PDP-a.

- To je suština cijele priče. Ne znam zašto ovakav način prikazivanja Rezolucije. Ovakvih rezolucija i deklaracija o karakteru rata i osudi ustaškog pokreta unazad 30 godina u BiH bilo je namjanje stotinu - rekao je Šarović.

On je u Narodnoj skupštini pročitao pismo Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosnakog Hrizostoma koje je uputio vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću.