latinica  ћирилица
01/06/2020 |  17:16 | Autor: SRNA

Bijeljina: Generacija sa 900 maturanata uspješno završila školovanje

Svi učenici u generaciji sa gotovo 900 maturanata u Bijeljini uspješno su završili srednjoškolsko obrazovanje koje se od marta odvijalo na daljinu, zbog epidemije virusa korona, rekao je Srni predsjednik Aktiva direktora srednjih škola u Semberiji Duško Đurić.
Bijeljina - Poljoprivredna škola - Foto: RTRS
Bijeljina - Poljoprivredna školaFoto: RTRS

- Postoji energija i vitalnost cijelog našeg društva da argumentovano odgovorimo na vanredne situacije, tako je bilo i u obrazovanju, gdje su svi segmenti ovog procesa, učenici i roditelji, profesori i nadležne institucije, na visokom nivou obavili sve aktivnosti i nastava na daljinu je uspješno realizovana - ocijenio je Đurić.

On kaže da u Bijeljini za sada nema interesovanja za organizovanje maturskih zabava po propisu kojim se dozvoljava okupljanje najviše 50 osoba, te da maturanti priželjkuju dalje ublažavanje epidemioloških mjera i tradicionalnu zajedničku proslavu cijele generacije.

Čestitku maturantima uputio je direktor Tehničke škole "Mihajlo Pupin" Milenko Maksimović, poželjevši da svojim radom i djelima u budućnosti učine život ljepšim.

- Vjerujem da ćete biti korisni i uvaženi članovi društva i tako stvarati bolji svijet i za sebe i za druge. Borite se zato za prave vrijednosti - znanje, istinu i ljepotu, ma kakve okolnosti bile - poručio je Maksimović.

Upis nove generacije srednjoškolaca u Bijeljini kreće polovinom juna, a novosti su matematički smjer u Gimnaziji "Filip Višnjić", smjer poslovne informatike u Ekonomskoj školi i zbog velikog interesovanja ponovo smjer za zanimanje frizer u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, dok Tehnička škola nastavlja da usklađuje zanimanja sa potrebama tržišta rada u regiji.