latinica  ћирилица
01/06/2020 |  18:38 ⇒ 02/06/2020 | 16:52 | Autor: RTRS

Trivićeva ne odustaje od kandidature za gradonačelnika Banjaluke

Draško Stanivuković i Јelena Trivić ni danas nisu saopštili ko će od njih dvoje biti kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, , iako su, u pokušaju da umire svoje pristalice, ranije najavili da će odluku o tome donijeti do kraja maja, piše portal banjaluka24.net.
Јelena Trivić - Foto: SRNA
Јelena TrivićFoto: SRNA

Prije desetak dana, odnosno 20. maja, Stanivuković i Trivićeva oglasili se na društvenim mrežama umirujućim saopštenjem u kojem su naveli da će "odluka biti zajednička i da će odluku o tome ko će od njih dvoje izboriti za kandidaturu biti donesena do kraja maja", navodi portal banjaluka24.net.

Portal banjaluka24.net ističe, da u trenutku dok odluke o tome, izvjesno, još nema ni na vidiku, i u javnosti postaje sve primjerenije da su odnosi između dva kandidata u toj mjeri zahladili da je njihova matična partija prinuđena da u javnosti stvara sliku lažnog jedinstva Trvićeve i Stanivukovića.

Posljednji u nizu takvih pokušaja odigrao se prije par dana, odnosno 29. maja, kad je Trivićeva, iako najavljena, izostala sa skupa PDP-a ispred Univerzitetsko kliničkog centra. Iako je tog dana, pozivajući se na PDP, TV BN objavila da su "Stanivuković i Trivićeva posjetili lokaciju predviđenu za garažu UKC-a", u stvarnosti Trivićeve nije bilo na lokaciji, niti je ona na bilo koji način popratila taj događaj na svojim profilima na društvenim mrežama, kao što to obični čini.

Da stvar bude zanimljivija, navodi postal banjaluka24.net, i sam PDP je objavio da su na lokaciji bili Stanivuković i Trivićeva, iako je istina, zapravo, potpuno drugačija.

U međuvremenu, unošenju zabune među pristalice PDP-a doprinijelo je i nedavno gostovanje počasnog predsjsdenika PDP-a Mladena Ivanića na TV N1, a koji je, kako se tvrdi, pristalica teze da kandidat za gradonačelnika ipak bude Јelene Trivić, a ne Stanivuković, koji je svoju kandidaturu najavio još u decembru 2018. godine.

Ivanić je, podsjeća banjaluka24.net, rekao da će "kandidat biti neko od njih dvoje", što je izazvalo dodatnu pometnju unutar banjalučkog PDP-a, s obzirom na već utvrđeni stav Gradskog odbora iz decembra 2018. godine da će kandidat biti Stanivuković.

Izvor: banjaluka24.net