latinica  ћирилица
03/06/2020 |  12:17 ⇒ 12:18 | Autor: RTS

Ako bude sedme utakmice u NBA finalu, ona će se igrati 12. oktobra

Sezona u NBA ligi će se najvjerovatnije nastaviti 31. jula, domaćin će biti Orlando u formatu sa 22 tima, a prema planu odigravanja utakmica posljednji dan NBA finala, odnosno eventualna sedma utakmica igrala bi se 12. oktobra.

Kako prenosi "I-Es-Pi-En", očekuje se da će komesar Adam Silver sa takvim prijedlogom izaći u četvrtak na novi, ključni sastanak sa Upravnim odborom i vlasnicima timova.

Iz toga proističe da će NBA draft i prelazni rok (free agency) biti održani u preosatalim danima oktobra tim redoslijedom nakon što se sezona okonča.

Dodaje se da NBA i asocijacija igrača još uvijek razgovaraju o samom formatu, a liga još uvijek ima prostora da manevriše i diskutuje o strukturi ideja za povratak takmičenja.

Za izglasavanje odluke na sutrašnjem sastanku predstavnika 30 franšiza potrebno je tri četvrtine glasova, odnosno 23 glasa, što prema očekivanjima i saznanjima američkih kolega neće biti problem, već će Odbor ”aminovati” prijedloge i preporuke komesara Silvera.

Kako što smo nedavno pisali, najizvjesniji format za nastavak sezone obuhvatiće utakmice regularne sezone, plej-in i plej-of utakmice za 16 timova koji trenutno zauzimaju pozicije koje vode u doigravanja, uz još šest timova koji imaju šansu da u preostalih šest utakmica regularnog dijela dođu do osmog mesta.

U tu grupu spadaju Nju Orleans, Portland, San Antonio, Sakramento, Finiks i Vašington, kao jedini predstavnik Istoka.