latinica  ћирилица
03/06/2020 |  12:40 ⇒ 12:52 | Autor: sputniknews.com

Migrant ujeo policajca

Dva migranta koji su tražili azil sinoć su oko 21 čas u centru Zagreba pravili nered i divljali u Importana centru.
Policija Hrvatske -
Policija Hrvatske

Zbog incidenta je odmah intervenisala policija koja je dvojicu uhapsila i odvela u policijsku stanicu.

Utvrđeno da je riječ o 34-godišnjem državljaninu Alžira i njegovom maloljetnom prijatelju iz Libije koji su tokom večeri u vidno alkoholisanom stanju narušavali javni red i mir. Alkotest su, kažu iz PU zagrebačke, obojica odbila, a od ranije su imali na tijelu više povreda pa je to bio dodatni motiv da se temeljno istraže okolnosti koje su dovele do njihovog divljanja pred građanima.

- Obojica se dovode u vezu s činjenjem više kaznenih djela. Maloljetnik je i u službenim prostorijama dalje nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, te je pružao aktivini otpor i pokušavao da se udalji iz stanice pa su policijski službenici nad njim upotrebili sredstva prisile - otkrivaju još iz zagrebačke policije.

Ali tu privedeni mladići nisu se zaustavili beć je maloljetnik, u jednom trenutku dok je nasrtao na policajca odlučio da ga i ugrize za ruku nakon čega je dalje, ničim izazvan udarcem razbio stakleni zid vrata unutar stanice.

Na kraju je morala da interveniše Hitna pomoć koja je maloljetnog Libijca prevezla na sanaciju posjekotina u Kliniku za dječije bolesti u Klarićevoj, dok je ugriženom policajcu pomoć pružena u KBC Sestre milosrdnice.