latinica  ћирилица
03/06/2020 |  15:16 ⇒ 19:31 | Autor: RTRS

Radojičić kandidat za gradonačelnika Banjaluke (FOTO/VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će Igor Radojičić biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

- U svim opštinama gdje imamo načelnike idemo na pobjedu, a tamo gdje ih nemamo idemo na to da dobijemo naše načelnike uz podršku partnera. Naš kandidat u Banjaluci je /Igor/ Radojičić. Okupljamo skoro 80 odsto političkog kapaciteta u podršci ovakvom prijedlogu. Radojičić to zaslužuje jer je uradio ozbiljan posao i to su građani vidjeli - rekao je Dodik.

On je, uoči sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvom lokalnih odbora ove stranke iz izborne jedinice tri u Banjaluci, istakao da SNSD izlazi na izbore sa obrazom jer je učinio mnoge dobre stvari.

- To neće pokvariti različite neistine koje se šire u javnom prostoru - naglasio je Dodik.

      View this post on Instagram

Odbori SNSD banjalučke regije spremni za izbornu pobjedu na lokalnim izborima. Sastanak predstavnika iz Izborne jedinice 3, analiza mnogo uradjenih projekata u proteklim godinama lokalnih vlasti i optimistički planovi do 2025.

A post shared by Igor Radojicic (@i_g_r_a) on Jun 3, 2020 at 7:26am PDT

 Radojičić je to potvrdio na svom Fejsbuk profilu gdje je napisao da je uobličen koalicioni sporazum za lokalne izbore 2020. godine, koji će uskoro biti i svečano potpisan.

- To je blok koji u Banjaluci ima podršku najmanje dvije trećine građana i koji će obezbijediti stabilan razvoj Banjaluke i u naredne najmanje četiri godine - istakao je Radojičić.

Izbornu jedinicu tri čine Banjaluka, Čelinac, Kotor Varoš, Kneževo, Mrkonjić Grad, Šipovo, Јezero, Ribnik, Kupres, Istočni Drvar i Petrovac.

U trci za gradonačenika Banjaluke Radojičić je na lokalnim izborima 2016. godine osvojio 50.398 glasova, što je daleko više od glasova koje je dobio njegov tadašnji protivkandidat, Dragan Čavić.

Čavić je ispred iz Saveza za promjene dobio 35.278 glasova građana Banjaluke.