latinica  ћирилица
03/06/2020 |  16:15 ⇒ 16:33 | Autor: SRNA

Brčko: Uskoro javni poziv za isplatu pomoći privrednicima za april

Vlada Brčko distrikta danas je, usvajanjem Pravilnika u okviru Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, stvorila pravni osnov za raspisivanje javnog poziva za nadoknadu štete privrednicima za april.
Akif Pezerović - Foto: SRNA
Akif PezerovićFoto: SRNA

Šef Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu u brčanskoj Vladi Pero Gudeljević rekao je danas novinarima da je javni poziv u pripremi, te da će biti objavljen do petka, 5. juna.

- U pripremi je rebalans budžeta u kojem su predviđena sredstva i dok završimo kompletnu procreduru provjere onih koji budu prijavljeni na javni poziv, novac će biti obezbijeđen - pojasnio je Gudeljević.

On je podsjetio da je prvim rebalansom izdvojeno 5,5 miliona KM, od čega će za nadoknadu ove vrste štete za mart privrednicima biti isplaćeno 4,2 miliona KM.

Za mart je uplaćeno 2,3 miliona KM na žiro račune 1.630 brčanskih privrednika čija prijava nije bila sporna, za potrebe isplate minimalnih bruto plata radnicima i 30 odsto subvencija za poreze i doprinose.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da je okončana provjera spornog dijela liste sa 570 privrednika koji su se prijavili za nadoknadu štete za mart i da će se taj dio liste, do petka, 5. juna, naći na sjednici Vlade.

- Tri dana ide rok za prigovor. Tako da ćemo u narednoj sedmici isplatiti i taj dio sredstava - dodao je Milić.