latinica  ћирилица
03/06/2020 |  20:01 ⇒ 04/06/2020 | 10:12 | Autor: RTRS

MUP Srpske produžio upis na Policijsku akademiju do 8. juna (VIDEO)

Priliku da nakon nešto više od jednogodišnje obuke, obuku policijsku uniformu ove godine imaće 300 kadeta opšte policijske obuke i 30 polaznika Specijalne antiterorističke jedinice. Zbog epidemije virusa korona Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske produžilo je upis kandidata do 8. juna.
Policijska akademija - Foto: RTRS
Policijska akademijaFoto: RTRS

Među brojnim kandidatima koji ove godine žele da upišu policijsku akademiju je i Darija Budić. Vođena ljubavlju prema otadžbini i dječijim snovima, kaže odlučila je da pokuša da postane pripadnik policije.

- Odlučila sam da se upišem na Akademiju zbog što sam od malena htjela da nosim policijsku uniformu id radim u policiji. Želim da se oprobam u ovim vodama, a i moj ujak je već dugo godina pripadnik policije - izjavila je Budićeva.

Iako upis i školovanje na Policijskoj akademiji od kadeta zahtjeva mnogo rada, odlučnosti, istrajnosti i požrtvovanosti, interesovanje za ovu profesiju iz godine u godinu raste.

- Kandidati koji budu ocijenjeni kao sposobni nastavljaju sa drugim dijelom selekcije koja obuhvata provjeru motoričkih sposobnosti, pismeni i usmeni dio. Pismeni dio se sastoji od opšte informisanosti, a usmeni se realizuje putem intervjua - naglasio je načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman.

U toku je još jedan konkurs, za studije vojnog vazduhoplovstva, koji će biti otvoren narednih 15 dana, a priliku da postanu vojni piloti dobiće pet kandidata.