latinica  ћирилица
03/06/2020 |  21:52 | Autor: SRNA

Prijedor: Smijenjen sekretar Skupštine i razriješeni načelnici dva odjeljenja

Odbornici Skupštine grada Prijedor smijenili su danas sekretara gradskog parlamenta Željka Škondrića, a za vršioca dužnosti imenovali Milovana Polovinu.
Sjednica Skupštine grada Prijedora - Foto: SRNA
Sjednica Skupštine grada PrijedoraFoto: SRNA

Odbornici su razriješili dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Radu Rosića i načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monju Kasalović.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković ova razrješenja za skupštinskom govornicom obrazložio je promjenom skupštinske većine.

U pisanom obrazloženju navodi se da nije ostvarena saradnja između gradonačelnika i dvoje smijenjenih načelnika i da se to manifestovalo kroz ispoljeno djelovanje i sprovođenje politike koja nije u skladu sa utvrđenim stavovima Gradske uprave i gradonačelnika, odnosno kroz samovolju i istupanje mimo utvrđenih stavova, te iznošenje ličnih stavova o radu odjeljenja.

Odbornici su imenovali Zlatka Ritana za vršioca dužnosti Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, a poništen je javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Centra za socijalni rad.

Imenovane su komisije za primopredaju dužnosti direktora javnih ustanova vrtić "Radost" i Doma zdravlja Prijedor koje treba da se obave na osnovu sudskih presuda bivših direktorica Gordane Јekić i Slavice Popović protiv Skupštine grada Prijedor koja ih je 3. oktobra prošle godine razriješila dužnosti i imenovala Bojanu Kos i Milicu Marjanović.

Od 31 odbornika Skupštine grada Prijedora, novu većinu od danas čini šest odbornika DNS-a, pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA, jedan odbornik SDP-a BiH i jedan samostalni odbornik koji je istupio iz Kluba odbornika SNSD-a.

Oko SNSD-a okupljeno je 15 odbornika: šest od sedam odbornika SNSD-a, pet samostalnih odbornika, dva odbornika PDP-a, jedan odbornik DF-a i jedan odbornik nacionalnih manjina koji je član SNSD-a.