latinica  ћирилица
04/06/2020 |  11:32 ⇒ 14:29 | Autor: RTRS

Fejsbuk blokirao stranicu ЈU "Spomen-područje Donja Gradina"

Јavna ustanova "Spomen-područje Donja Gradina" obavještava javnost da je blokirana Fejsbuk stranica ove ustanove.
Donja Gradina - Foto: RTRS
Donja GradinaFoto: RTRS

Iz ovog udruženja je saopšteno da je stranica blokirana od strane Fejsbuk administratora.

-  Administratoru naše Fejsbuk stranice, Marku Јankoviću koji je zaposlen u ustanovi, izbrisan je Fejsbuk profil, sa obrazloženjem da objave koje su se nalazile na našoj stranici šire govor mržnje, vjersku netrepeljivost i ne pridržavaju se pravila Fejsbuk zajednice - navodi se u saopštenju ЈU "Spomen-područje Donja Gradina", objavljenom na internet stranici ove ustanove.

Podsjeća se da je Fejsbuk stranica Јavne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" pokrenuta 12. maja 2020. godine sa ciljem da se javnosti približi rad ustanove.

- Na samom početku, prilikom pokretanja Fejsbuk stranice, morali smo iz opisa izbaciti termin "ustaški zločin" da bismo mogli registrovati stranicu - navode iz ove ustanove.

Ističe se da je 26. maja objavljen tekst pod naslovom "Logorisanje i pljačka Srba iz Bosanske i Hrvatske Dubice maja 1942. godine", te da je stranica blokirana 1. juna, sa obrazloženjem da su prekršena pravila Fejsbuk zajednice.

- Nakon naše žalbe, istog dana smo dobili izvinjenje uz obrazloženje da su oni napravili grešku. Sljedećeg dana, za istu objavu, dobili smo novu blokadu od 30 dana, na koju smo se opet žalili i dobili ponovo izvinjenje uz isto obrazloženje. U srijedu 3. juna za istu objavu i uz isto obrazloženje izbrisan je Fejsbuk profil administratora naše stranice, Marka Јankovića, čime je onemogućena dalja administracija nad Fejsbuk stranicom Јavne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" - navodi se u saopštenju.

Iz ove ustanove obavještavaju javnost da su u narednom periodu dostupni putem službene veb stranice https://www.jusp-donjagradina.org.