latinica  ћирилица
04/06/2020 |  14:33 | Autor: SRNA

Dmičić: Nastojaćemo da budemo drugi politički subjekt sa SNSD-om

Demokratski savez nastojaće da na predstojećim lokalnim izborima u BiH bude među četiri najznačajnija politička subjekta u Republici Srpskoj, a drugi u okviru vladajuće kolicije sa SNSD-om, izjavio je predsjednik Političko-ekonomskog savjeta ove stranke Mile Dmičić.
Mile Dmičić - Foto: RTRS
Mile DmičićFoto: RTRS

Nakon sjednice Političko-ekonomskog savjeta DEMOS-a u Banjaluci, Dmičić je rekao novinarima da DEMOS raste kao politička partija i da ima cilj da na lokalnim izborima obezbijedi od 60 do 80 odborničkih mjesta u skupštinama opština i gradova, te određen broj načelnika jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

- Na osnovu rezultata na lokalnim izborima DEMOS bi pokušao da se što je moguće bolje pozicionira u svim ostalim organima i institucijama jedinica lokalne samouprave i republičkim organima, javnim preduzećima i ustanovama u Republici Srpskoj - istakao je Dmičić.

On je rekao da će se u fokusu političkog i izbornog programa DEMOS-a naći mjere i aktivnosti sa stanovišta ekonomskog života, odnosno privredne aktivnosti i interesi građana nakon pandemije virusa korona.

- DEMOS će donošenjem izbornih programa u jedinicama lokalne samouprave pokušati da obezbijediti da on bude realan i provodiv i da njegovi ciljevi i zadaci budu u direktnoj vezi sa potrebama i interesima svakog građana, te da damo svoj doprinos stabilizaciji i demokratskom razvoju i prosperitetu društva - istakao je Dmičić.

On je naglasio da u fokusu politike DEMOS-a mora biti čovjek - građanin, te da će pokušati da se sve u Republici Srpskoj okrene tom interesu.

Na pitanje novinara da prokomentariše smjenu ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejle Rešić i da li bi ona bila rado viđen član i dio DEMOS-a, Dmičić je rekao da je DEMOS demokratska partija koja će prihvatiti svakoga ko će iskreno svojim političkim angažovanjem doprinijeti ostvarivanju političkog programa i statuta stranke.

- Da li će Rešićeva izraziti interes da u DEMOS-u nađe svoj naredni politički kolektivitet o tome će odlučivati rukovodeći organi - rekao je Dmičić.