latinica  ћирилица
04/06/2020 |  15:51 ⇒ 15:52 | Autor: RTRS

Banjaluka: Za projekte iz kulture 100.000 KM

Ukupno 58 prijava pristiglo je na javni poziv za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2020. godinu, za šta je iz budžeta grada Banjaluka predviđeno nešto više od 100.000 KM.
Banjaluka (foto:banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka (foto:banjaluka.rs.ba)

Projekte iz oblasti kulture biraće sami umjetnici, odnosno stručna komisija čiji su članovi izabrani takođe putem poziva.

- Komisija je danas otvorila sve pristigle prijave i u narednom periodu biće obavljeno bodovanje svakog projekta, te u skladu s tim sačinjena rang lista projekata koji će biti sufinansirani iz gradskog budžeta – kazali su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Poziv je prvobitno bio otvoren u od 02. do 23. marta, ali je usljed epidemiološke situacije izazvane pojavom korona virusa – produžen do 25. maja.

Na javni poziv, mogla su se prijaviti udruženja iz oblasti kulture, sa sjedištem ili organizacionom jedinicom na području grada, ustanove koja obavljaju djelatnost iz oblasti kulture i djeluju na području Banje Luke, a čiji je osnivač Vlada Srpske i pravna lica čija je osnovna djelatnost filmska produkcija, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada i čiji su osnivači državljani Republike Srpske, sa stalnim mjestom boravka na području Banjeluke.