latinica  ћирилица
04/06/2020 |  21:31 ⇒ 05/06/2020 | 09:12 | Autor: RTRS

Višković: Sve u vezi sa pokretnom bolnicom rađeno po propisima (FOTO/VIDEO)

Sve u vezi sa nabavkom pokretne bolnice rađeno je u skladu sa propisima i sa odlukom Republičkog štaba za vanrednu situaciju, izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković u intervjuu za emisiju Pečat.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Istakao je da je po ugovoru bolnica trebalo da bude isporučena u roku od 12 dana.

- Postavlja se pitanje da li je neko svjesno opstruisao da ona ne dođe u Srpsku u tom roku? Mislim da ćemo odgovore dobiti u narednom periodu - rekao je premijer. 

Naveo je da sve ono što je trebalo da stigne nije moglo da pređe granicu bez odobrenja Agencije za lijekove Bosne i Hercegovine.

- Zašto nije, imate pisanu korespodenciju Intituta ua javno zdravstvo sa Globalom, gdje su tražili objašnjenje šta se dešava, kad će biti, koji su rokovi, već se izašlo iz 12 dana. Kad mi donosimo odluku da nije ispoštovan dogovor, onda sutradan Agencija daje saglasnost. Pa šta ste radili više od mjeseca dana? - naglasio je Višković i dodao da su to pitanja koja čekaju odgovor.

On smatra da su oni koji kritikuju nabavku pokretne bolnice razočarani što se taj scenario nije dogodio Republici Srpskoj, te da sada pokušavaju proizvesti aferu.

Emisiju Pečat možete pogledati OVDЈE.