latinica  ћирилица
06/06/2020 |  19:09 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Nevesinje: Kreće isplata odštete za zemljotres (VIDEO)

Dvadeset šestog novembra prošle godine područje Nevesinja je pogodio snažan zemljotres. Šteta na stambenim objektima procijenjena je na 254.000 KM. Za koji dan počeće isplata odštete domaćinstvima .Od 596 podnesenih zahtjeva, odštetu će dobiti 448 korisnika.
Naknada šeteta od zemljotresa - Foto: RTRS
Naknada šeteta od zemljotresaFoto: RTRS

Nekoliko stotina kuća je oštećeno tog jutra, koje Nevesinjci dugo neće zaboraviti.

Isplata odštete, za sve kojima je komisija to odobrila, trebalo je da već bude završena ali je pandemija virusa korona sve odgodila.

Ovih dana posao se privodi kraju. Vlada Republike Srpske je za ovu namjenu odmah nakon zemljotresa izdvojla 100.000 maraka.

Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje ističe da je komisija u ovoj lokalnoj zajednici obišla teren i sačinila zapisnik.

Dio oštećenja vlasnici kuća morali su odmah sami da saniraju kako bi ih osposobili za stanovanje. Isplata makar dijela naknade za štetu koju su pretrpjeli dobro će im doći.

Za svaku pojedinačnu isplatu, od 100 do 700 maraka, biće izdato rješenje.

- Nama je žao što nismo mogli i više pomoći, ali ova kriza sa virusom korona je uticala i na naš budžet - dodao je Avdalović.

Čim se završi priprema pojedinačnih rješenja, počeće isplata na račune korisnika. Sve bi trebalo da bude završeno do kraja ovog mjeseca.