latinica  ћирилица
07/06/2020 |  10:25 | Autor: SRNA

Dačić: Podgorica otišla predaleko u antisrpskoj propagandi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da je Crna Gora otišla predaleko u širenju antisrpske politike u želji da izgradi crnogorski identitet.
Ivica Dačić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Ivica Dačić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

Dačić je naveo da je to nedavno pokazala i izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da NATO može da pomogne u eventualnoj odbrani Crne Gore od agresivne Srbije.

- Srbija nije agresivna. Srbija nijednim svojim činom nije pokazala bilo kakvu agresivnost prema Crnoj Gori i oni neće da priznaju da su oni izazvali sve ove probleme - rekao je Dačić za TV Hepi.

Često, dodao je, iz Crne Gore stižu izjave da se "Srbija miješa u njihov unutrašnji posao", te objasnio da pitanje ljudskih prava i nacionalnih zajednica nije unutrašnje pitanje jedne zemlje, već je regulisano međunarodnim konvencijama i deklaracijama.

Dačić je upitao kako bi Crna Gora reagovala da on pred izbore ode u Budvu ili Herceg Novi kako bi u okviru kampanje bio sa Srbima, kao što će za dva ili tri dana albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj boraviti u Medveđi, gdje će pred izbore razgovarati sa albanskim stanovništvom, čemu se Srbija ne protivi.

On je dodao da njegova "oštra" reagovanja na izjave iz Crne Gore nisu dio kampanje, već da je uvijek tako reagovao na izjave pojedinih političara iz regiona ili njihove poteze i odluke.