latinica  ћирилица
07/06/2020 |  19:50 ⇒ 08/06/2020 | 07:10 | Autor: RTRS

Јoš uvijek nepoznati nalogodavci ubistva Mauzera (VIDEO)

Pripadnici Udruženja veterana Garde Panteri obilježili su 20 godina od ubistva Ljubiše Savića Mauzera, ratnog komandanta ove garde, osnivača Demokratske stranke i nekadašnjeg načelnika Uprave policije MUP-a Srpske.
Ljubiša Savić-Mauzer - Foto: RTRS
Ljubiša Savić-MauzerFoto: RTRS

Veterani Pantera ne odustaju od zahtjeva da naručioci Mauzerovog ubistva budu otkriveni i kažnjeni. Od lokalne vlasti traže da Bijeljina dobije ulicu Ljubiše Savića Mauzera.

U prisustvu rodbine i prijatelja, veterani su odali počast svom ratnom komandantu koji je ubijen u Bijeljini na današnji dan prije 20 godina.

Na spomen-obilježju na mjestu Mauzerovog ubistva, položili su vijence i cvijeće i poslali poruku da za njih istraga o Mauzerovom ubistvu nije završena:

- Nalagodavci nisu otkriveni i mi ćemo kao udruženje insistirati kod tužilaštva i policijskih agencija da se slučaj do kraja riješi. U posebnom odjeljenju Tužilaštva za organizovani kriminal BiH taj predmet se vodi kao aktivan i mi smo skoro poslali upit da vidimo kakvo je stanje i da li se nešto preduzima. Dobili smo usmeni odgovor da je predmet aktivan - istakao je Petar Cvjetinović, predsjednik Udruženja veterana Garda Panteri.

Ljubiša Savić Mauzer je heroj Semberije i Republike Srpske te na ovaj način čuvamo sjećanje na njega i njegovo djelo, poručili su veterani Pantera. Smatraju da je vlast zaboravila njegovu ulogu u ratu i njegovu poslijeratnu političku ulogu.

Član Udruženja Ljubiša Aćimović naglašava da bi Mauzerovo ime trebalo da nosi ulica u Bijeljini.

Podsjećamo da je za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, prije deset godina, osuđen Đorđe Ždrale na 20 godina zatvorske kazne.