latinica  ћирилица
16/06/2020 |  10:54 ⇒ 10:58 | Autor: SRNA

Prošić: U rješavanju migranske krize aktivirana i Civilna zaštita

Načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić rekao je danas Srni da se migrantska kriza na području te lokalne zajednice u posljednjih nekoliko dana smirila, te da je aktivirana i Civilna zaštita koja je svakodnevno na terenu zbog migranata kojima je Petrovac postao ruta prolaska
Dejan Prošić - Foto: RTRS
Dejan ProšićFoto: RTRS

- U posljednjih nekoliko dana situacija sa migrantima se smirila na području Petrovca, ali smo i imali mnogo problema gdje su migranti ugrožavali našu imovinu i imanja - rekao je Prošić.

On je naveo da će narednih dana biti održani sastanci sa predstavnicima vlasti u Unsko-sanskom kantonu kako bi se problemu migranske krize pristupilo odgovornije.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović rekao je ranije Srni da Srbi na području Unsko-sanskog kantona strahuju da će morati ponovo da napuste svoja ognjišta zbog migranske krize koja je na tom području na vrhuncu.

Na području srpskog sela Lipa, kod Bihaća, formiran je migrantski centar uprkos protivljenjima lokalnog srpskog stanovništva i Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.