latinica  ћирилица
16/06/2020 |  11:17 ⇒ 11:17 | Autor: SRNA

Migrantska kriza se osjeti i u Drvaru

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da ova opština osjeti probleme migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona, jer migranti svakodnevno prolaze ovim područjem, koja se nalazi u blizini granice sa Hrvatskom.
Drvar - Foto: RTRS
DrvarFoto: RTRS

- To je migrantima interesantno jer očigledno tako vide način da ilegalno uđu u Hrvatsku - izjavila je Runićeva.

Prema njenim riječima, migranti iz Unsko-sankog kantona šumskim putevima dolaze do sela koja su nekada pripadala Drvaru, a danas Bihaću.

- Na magistralnom putu Drvar-Bosansko Grahovo svakodnevno se sreću grupe migranata, kao i u selima koja danas pripadaju Bihaću, a to su Očijevo, Boboljusci i Trubar - navela je Runićeva.

Runićeva je apelovala da stanovništvo Drvara ukoliko primijete migrante odmah obavijeste policiju.

- Apelujem i da stanovnici obilaze svoje kuće koje se nalaze na selima oko Drvara jer opšte poznato je da migrante koriste kuće u kojima niko ne živi da bi se tu smjestili, noćili i zadržali - naglasil je Runićeva.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović rekao je ranije Srni da Srbi na području Unsko-sanskog kantona strahuju da će morati ponovo da napuste svoja ognjišta zbog migrantske krize, koja je na tom području na vrhuncu.