latinica  ћирилица
26/06/2020 |  13:03 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Cvijanović i Dodik organizovali oproštajni prijem za Nikolića (VIDEO)

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik organizovali su danas u Palati Republike oproštajni prijem povodom završetka mandata konzula Srbije u Banjaluci, Vladimira Nikolića.
Prijem u Palati Republike - Foto: RTRS
Prijem u Palati RepublikeFoto: RTRS

Predsjednica Srpske je poručila da će Nikolić u Republici Srpskoj uvijek imati drugi dom.

- Konnzul Nikolić je dijelio sudbinu s nama u Banjaluci i širom Srpske i bio je dobra spona između institucija Srpske i Srbije. Ono što je najvažnije je da je naš dragi prijatelj, konzul Nikolić živio s nama ovdje život - istakla je Cvijanovićeva.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je Nikoliću za dosadašnju saradnju, poželjevši mu sreću i uspjeh u daljem radu.

Dodik je naveo da dosadašnji generalni konzul Srbije iz Banjaluke i Republike Srpske nosi najbolje utiske.

Nikolić je istakao da završava mandat generalnog konzula vrlo zadovoljan, prije svega, zbog toga što je zajedno mnogo toga urađeno. On je naglasio da mu je bila čast predstavljati Srbiju u Republici Srpskoj.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je prethodno razgovarao sa Nikolićem.

Predsjednica Srpske i generalni konzul Srbije ocijenili su da su odnosi Srpske i Srbije u svim oblastima na izuzetno visokom nivou, zasnovani na prijateljskim i bratskim vezama, velikom političkom razumijevanju i ekonomskoj podršci.

Nikolić je razgovarao i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.